Sånt man ”slipper” i Sverige

Att gå runt på stan och fråga efter och tömma alla butiker på alla deras underkläder i alla storlekar och hålla upp dem framför sig för att gissa hur stora man ska köpa till den eller den eleven utifrån de listor man har i väskan med namn och klass.
- Denna gång la vi våra pengar på trosor och kalsonger till de kids som inte äger ett endaste eller endast ett par. De nya internatföräldrarna har nämligen gjort listor och noga inventerat hur många av varje sorts plagg varje elev äger. Sjukt noggrannt och sjukt bra. Så mycket mer konkret att kunna köpa 83 par kalsonger/trosor i någorlunda rätt storlekar och veta att det är exakt det som behövs. För tänk att inte ens ha ett endaste par underkläder. Även om det behövs en del gesstikulerande och pekande och gissande och lite generande för att lyckas hitta det man behöver.

 

Att fundera på vilken sida av den smala vägen man ska välja för att slippa bli nertrampad av den oberäkneliga lösdrivande kon man just ska möta.

 

Att råka få en oidentifierad vätska över sig för att den som bor på andra sidan den höga muren får för sig att tömma sin balja över denna just när du går förbi på andra sidan.

 

Att etiopisk jul betyder att på julaftonen var stan full av kor och får och höns som såldes levande, och på juldagen luktade hela stan rått kött.

 

Kommentera här: