sötsug & kärleksbrev

sista lektionen idag var en bildlektion . precis efter en idrottslektion . den kan ha bidragit till det sötsug vi fick . vill ha måste ha behöver chokela ! vi var inte alls många på sista lektionen . det var ju trots allt apelrydsfest igår och fem i klassen byter hus idag . så de andra var antingen bakis eller flyttandes . tre av oss gick upp till köket . de brukar ju alltid ha ett förråd av sötsaker . flörtade lite med Max våran kock . ville ju ha något sött . men chokladpuddingen som var över från igår ska vi tydligen få i marängswissen imorgon . och plopp-beställningen kommer inte förrän i slutet av veckan . något annat kunde han inte komma på . han skickade oss till Maggan våran mat-tant . flörtade lite med henne istället . hon kan vara mer svårflörtad . men idag gick det . kakor och saft till klassen . yeah . vi hade ju trots allt bildlektion så mitt i saft&kak-kalaset pysslade vi ihop ett fint kort till Maggan : "Tack Maggan Du är lika söt som kakorna vi fick Puss från Tme3" . klockrent . ett kärleksbrev till Max blev det också . fin poesi om att gårdagens chokladpudding gjorde vår dag och att vi vill ha fler dagar gjorda . klockrent det med . inte sant ? fjäsk är bra . i rätt syfte . att fjäska för kocken är ju aldrig fel . det betyder ju gott . dessa veckorna är ettorna på praktik . det betyder att en tredjedel av skolan är borta . alltså serveras lots of gott . efterrätter och sånt . chokladpudding igår och marängswiss imorgon . och detta är bara första av tre veckor som ettorna är borta . det ser lovande ut . framtiden ter sig ljus . och jag och emelie bakade kladdkaka igår . nu känner jag mig som annie . oj . sitter här och bara snackar om mat och godsaker . bäst jag passar mig . men inget går upp mot chokelaaa . yammie . alltid sugen .

oväntat besök och ovanlig vecka

spontanitet

jag o emelie satt i vår stuga o pluggade denna eftermiddag.
vi började tänka på att snart är det dags att laga mat.
plötsligt knackar det på dörren.
vi rycker till lite, för vi väntar ju inte på någon.
men där står julia o ida i regnet o knackar på vår dörr.
de är flummiga o glada o berättar historian om att de gick till affären för att köpa mat..blabla..göra nåt extra..blabla..ringa emelie o benne...blabla...glömt mobil..blabla..
o nu står de i alla fall i vår farstu o undrar om vi vill laga mat tillsammans med dem.
det vill vi ju såklart.
vi handlar o går hem till dem o lagar tacos o har en underbart mysig kväll tillsammans.
loveli.

spontanitet. loveliloveli. oväntat besök är trevligt.

ruskigt oväntad o ovanlig vecka. (men på ett otroligt positivt sätt)
i tisdags hade jag vickan julia ida elaine linnea överaskningsfest med tårta o kalas för emelie.
igår åt vi pizza på Picasso med vickan linnea julia elaine karolina.
o idag lagade vi mat med julia o ida.

underbart.
det tycker vi om.

det är ju trots allt sista terminen, o snart är det slut på oväntade besök, och att bo tillsammans o nära alla på skolan o så..

vi har det så mysigt i vår stuga o i båstad.

lyckad överaskning!

surprise!

Emelie fyllde nitton i söndags. det är rätt gammalt. men så är det.
så idag - okej två dagar försent, men det funkade inte innan - så bestämde vi oss för att fira henne.
det blev lite snabbt planerat - men desto mer lyckat!
emelie missade både de tidiga skolbussarna o de andra som körde från skolan idag, medan vi andra hann med, så jag julia vickan linnea elaine o ida handlade först o sen åkte vi hem till mig o emelie o gjorde en tårta o lite fika, medan emelie var kvar på skolan o väntade på den sista skolbussen - intet ont anande om vad som väntade henne när hon kom hem.
så fixade vi allt, gömde allt misstänkt o ovanligt - inklusive alla personer utom mig.
sen var det min uppgift att spela normal när emelie kom hem.
ojojoj, hon som känner mig för bra och direkt ser på mig om det är nåt.
hon märkte så klart att jag var lite konstig, men fattade ju ändå inte vad, så efter ett tag hoppade alla fram o sjöng för våran Emelie! Hon fick blåsa ut de nitton glittriga ljusen på den underbart goda tårtan, o sen hade vi kalasmys!
så otroligt lyckat och roligt!
(till skillnad från den misslyckade överraskningsfesten vi hade när ida fyllde sjutton - eller festen var ju inte misslyckad, bara överraskningen, hehe)

grattis till min underbara emelie i alla fall! nu är du nästan vuxen ju. gammalgammal :) äldst o minst ;)

surprise surprise surprise