Hej tacksamhet, saknad och glädjeämnen i livet.

Hej jag är trött men jag trivs. Det är skönt att känna lycka över att få vara frisk en vanlig vardag såhär. Skönt att vara glad för att kunna gå upp ur sängen på morgonen istället för att längta efter sovmorgon. Även om det inte betyder att jag plötsligt är morgonpigg så är det ändå skillnad på känslan av att kunna och få gå upp ur sängen efter att ha legat däckad i influensa så länge. Tacksam över hälsa och glädje i livet. Har haft en fin dag på Engel. Hej.

En annan sak i mina tankar är stor saknad av den här tjejen:

Sara. Hon är fin. Hon är flum som jag. Vi trivs ihop. Skrattar sjukt mycket. Hon har världens temperament och är verkligen glad när hon är glad och verkligen arg när hon är arg. Hon är så fantastiskt vacker. Vi pratar om livet och allt allt allt vad det innehåller och förstår ändå varann trots att vi lever i helt olika världar. Vi pratar och drömmer om framtiden och en bättre värld. En rättvisare värld.

Nu har hon dock blivit avstängd från dövskolan och jag undrar om jag någonsin kommer träffa henne igen. Min fina älskade vän. Nästa gång jag åker till mitt älskade Etiopien får jag väl leta runt på den etiopiska landsbygden långt ut i bushen och fråga efter en vacker döv tjej som är fantastiskt duktig på att dansa...
Chansen att vi träffas igen känns lite som nålen i höstacken.
Hej Saknad.


En tjej som på något konstigt sätt påminner så sjukt mycket om Sara på många olika sätt, är den här tjejen:
Hej Emma. Vi skrattar likadant och är sjukt flum tillsammans. Jag gillar det.


Är tacksam över hälsa, fina människor i mitt liv, chansen att få jobba på Café Engel och att få ha mitt andra hem i Etiopien även om det både ger smärta och kärlek. Men så är det ju med mycket här i livet.
Vill mest säga Hej Tacksamhet.

Födelsedagen

Så var tjugofyraårsdagen passerad, och det har sannerligen varit en fin dag.

Den började med frukost på sängen. Eller ja, tre fina kombos som kom sjungandes
och väckte mig med en bricka med pannkakstårta och levande ljus,
och sen blev det mysfrukost på älskade kökssoffan.


Dagen har fortsatt med mys i högsta grad.
Vi är tre av fyra sjuka kombos så vi har haft det lugnt och skönt i soffan tillsammans.
Men presenten från Gud blev bönesvaret att jag känner mig mycket piggare och friskare! Huvudvärken som ville spränga sönder mig så fort jag rörde mig en millimeter från säng/soffläge har idag efter en vecka försvunnit nästan helt, och endast lite feber och hosta är kvar.. plus att jag blir totalt matt av minsta lilla ansträngning...
Så det har verkligen gjort dagen så mycket mer välsignad
att jag fått må så mycket bättre och känt mig lite piggare!

En gång under dagen ringde det på dörren, och det började kännas som en fantastisk klassiker att hitta en present på golvet utanför medans budbäraren hunnit smita iväg.
(För två veckor sen när min sjuka precis börjat och jag och den fjärde kombon som då var sjuk med mig, hade svidande halsar och drömde om glass men kände oss för sjuka för att ta oss utanför lägenheten i den sena kvällstimmen, hände en liknande sak. Då stod där en paket med Ben & Jerrys-chokladglass utanför dörren helt utan förvarning. Heeelt fantastiskt! Tydligen var det John som skickat påskharen Måns. Vilka vänner alltså.)
Idag hittade jag detta:


Tre kycklingar och ett krya-på-dig-&-grattis-kort från Jona och Linus. Så fint!

På posten kom ett kort och en liten present o chokladbit från finaste Maria,
och telefonen har ringt med bland annat en hel gospelkör som sjöng den finaste födelsedagssången på länge, med Emelie, Emma, Emma, Frick och alla de andra glimåkra-gospel-folkisarna!
Och tjena banan vad många grattishälsningar på sms och facebook!
Jag måste verkligen säga att man blir glad av att bli så uppvaktad!

Tack tack tack alla ni som förgyllt min födelsedag på alla möjliga olika vis!
Ni är fina och gör mig så glad!
Till helgen blir det firande med familjen och de två bröderna som också är dagens och lördagens födelsedagsgrisar. Ska bli fint att träffa hela familjen igen!

Påsken

Har legat sjuk i influensa hela veckan så påsken har liksom inte blivit så värst firad.
Förutom när jag fick ett ryck på långfredagen och slängde ihop chokladmuffins för att jag blev så ruskigt sugen. Dock var krafterna inte så befintliga, men det funkar ju att sitta på en stol framför spisen även när man bakar.
Gott blev det, och resulterade även i en påskig bild :)


Men vad påsken verkligen handlar om kan man ju fira ändå.
Den viktigaste dagen i historien. Det mäktigaste i mitt liv. Det absolut största som hänt.
KRISTUS ÄR UPPSTÅNDEN!

Har lyssnat på två mäktiga låtar som jag älskar och som berör mig så mycket var gång.
Med dem vill jag önska en verkligt GLAD PÅSK!
För att om det är något som är värt att fira så är det detta!