en sportlovsdag

oj! hjälp! hurra! lycka!

här har jag suttit i princip hela dagen vid datorn och pillat med bilderna till resultatredovisningen av mitt projektarbete. över sexhundra bilder totalt, och jag ska väl plocka ut cirka ett tiotal av dem. kanske tjugo-trettio bilder till sist. tjena banan vad man måste titta fram och tillbaka, jämföra, sortera och så vidare. har blivit tröttare och tröttare och lite stressad och uppgiven ju längre tiden gått och ju mer jag känner att jag aldrig kommer bli färdig med det här.
så nu när jag precis övervägt att det är dags att sova lite, så vänder jag mig om och tittar ut genom fönstret. det SNÖAR! marken är helt vit! totalt oväntat, men oj så lycklig jag blir direkt!

imorgon bär det av till Strandhem där jag ska vara fritidsledare på ett barnläger tre dagar. och tänk, då blir det ju lite snölekar ändå kanske!? jaa!!

pappa försökte just få mig och bror min att förstå att vi kommer bli insnöade om vi inte går ut och skottar direkt efter han åkt hemifrån imorgon. hmmm.. betyder detta att det kommer snöa ofantligt mycket och örkelljungaborna bli instängda i sina hus fast vi lever i skåneland? eller betyder det helt enkelt att pappa försöker locka någon av sina barn att skotta istället för honom? jadu, ibland undrar man hur framtiden ter sig.

nattens drömmar kommer handla om en underbar vacker vit sagovärld som sen även kommer finnas utanför huset när jag vaknar. lycka.

alla hjärtans dag

denna dagen är en konstig dag. alla hjärtans dag. hur ska man fira den liksom? ska den firas? den brukar väl bli lite så att jag gör något kul eller mysigt med några tjejkompisar, och kanske skickar ett fint litet vykort till någon kompis, men inget annat speciellt kärt eller hjärte-aktigt direkt. detta året hade jag inte planerat eller pallat göra nåt fint.. tänkte att dagen nog mest skulle flyga förbi som vilken vanlig dag som helst. men ack nej. vilken underbart mysig dag det blev.

den började med ett historieprov - nja, kanske inte mysigt direkt, men det var lagom lätt så det var ju bra.

sen - dagens första glada överrasking - bjöd skolan alla elever på gratis frukost på alla hjärtans dag! lycka! klassen jublade. - synd att jag vaknade extra hungrig och åt extra mycket frukost i morse - men skolans underbara bufféfrukost kan man inte säga nej till, så jag åt lite gott.

då kommer emilia och thérèse och ger alla i klassen vars ett godis-spett med röda o hjärtiga godisar på, och ett hjärta med en gullig hälsning. de är så söta! -ni är lika söta som godisarna vi fick! ;)

resten av förmiddagen var det don't drink & drive temadag med film - lyckan var att det var schemabrytande, så vi slapp lite vanliga lektioner.

bildlektionen på eftermiddagen var rätt mysig den med.

efter skolan följde jag med yoko, ami, maria o klara hem till deras o mias nya hus, och kollade hur de bodde. - hur mysigt som helst! (älskar yokos tapet)

klaras mamma hade skickat ett paket till henne på posten, innehållandes aladdinchokladhjärtan. mums. te och choklad i deras mysiga hus.

när musikalarna slutat fortsatte min eftermiddag och kväll hos ida och julia med emelie, vickan, linnéa och elaine. en underbart mysig tacokväll!

nu sitter jag här och dricker te med min underbara emelie. - den bästa boendekamraten man kan ha.

vilken otroligt mysig alla hjärtans dag!

lycka!

Buddha blundar - Jesus ser

tänk att människor kan ha så sjukt många och olika teorier och funderingar om allt möjligt.
livet döden världen skapelsen människan gud.
att man kan bygga upp hela sitt liv på olika sätt att se på livet.
de som lever efter Buddhas sätt, de har en gud som blundar för dem och deras liv, problem och allt i världen. varenda buddha-staty har ju stängda ögon. de blundar för livet utanför. de vänder sig inåt i sig själva. livet utanför betyder ingenting. hur kan man då känna sig värdefull, älskad, sedd och meningsfull?
tack och lov att mitt liv är byggt på Jesus. han ser på mig och bryr sig om mitt liv och mina problem. han är den enda som på djupet kan få mig att känna mig värdefull, älskad, sedd och meningsfull. han tar bort mina bekymmer och problem. han ger mig den äkta lyckan och kärleken. tack Jesus!
jag har en Gud med öppna ögon.
det är värt allt.

buddhajesus