Zanzibar

Sitter just nu pa taket pa hotellet dar vi bor tva natter. Vinden flaktar i den annars stekheta luften. Livet ar najs.

Igar morse akte jag, Maria, och tva andra volontarer Miriam och David, fran Addis till Zanzibar. Allt gick latt och smidigt, och val framme borjade vi pruta pa alla de taxichaufforer som ville ha oss. Efter att ha hittat en bra deal blev vi skjutsade till ett hostel vi fatt tips om, och kollade deras rum och priser, och sen vidare till tva andra som var chauffor tyckte vi skulle ta. Det tredje stallet var finast, fraschast, men framforallt billigast efter att ha prutat en stund.
Eftersom det bara var tidig eftermiddag gick ner en svang pa stan (vi ar alltsa i Stonetown nu tva dagar innan vi drar oss ner till sydostra kusten) och vi kunde inte halla oss manga minuter innan vi var tvugna att kasta oss i havet som vi inte sett till under vara fyra manader i Etiopien. Efter det foljde en runda pa stan, som ar helt magiskt vacker. Middagen intogs uppe pa balkongen till en indisk restaurang med magiskt god mat och vacker utsikt over havet. Livet ar harligt.

Hela resan ar valdigt spontan, med endast flygbiljetten bokad innan vi akte. Men vi tar det som det kommer, och efter gardagen i Stonetown kande vi att vi ville vara har en dag till sa vi bokade rummet annu en natt. Imorgon aker vi till sydostra kusten med mindre turister och billigare priser.

Hotellet vi bor pa ar hur bra som helst. Sitter har pa taket med en barbar dator med tradlost internet - allt gratis. Och frukosten som ingick i priset var magisk. Nybakat varmt brod, ananas, vattenmelon, papaya, mango, banan, omeletter, kaffe, the, juice, marmelader av olika frukter, osv. Helnajs.

Ser fram emot en magisk vecka.
1 Cecilia:

skriven

Ååh, Zanzibar är underbart! Hälsa det från mig! Och om du träffar en massai-klädd man som heter John så hälsa extra mycket från "Tjongberg". :P Och äta massa god mango också. Finns inget bättre! Ha en underbar vecka!

2 Emilia:

skriven

Åh, vad synd. Men vi ska tänka på dig!

Jag har flyttat till Varberg. Min adress är Östra Långgatan 8, 43245 Varberg. =)

När kommer du tillbaka till Sverige igen?

KRAM KRAM

3 Nicko & Jonatan:

skriven

Tja!



Fett - den 24 på kvällen kommer vi antagligen.

4 Nicko:

skriven

Vi kommer kanske redan den 23 forresten.

Kommentera här: