Fortfarande i Addis

Andrade planer. Igen. Det ar sa det ar har i Etiopien. Aldrig lont att planera, for det andras hela tiden och blir aldrig som man tankt. Men som tur ar behover det oftast inte betyda att det blir daligt.

Tanken fran allra forsta borjan var ju att vi skulle vara i Addis till sondag, alltsa torsdag - sondag. Men pa grund av olyckan med bilen pa hitvagen, sa har vi blivit kvar langre. Dels for att vila ut, dels for aterbesoket hos doktorn i mandags, och dels for att bilen inte gick att kora med.
Men idag akte i alla fall Maria med tre brittiska supersota tanter till Nakamte. Hon ville tillbaka till sina barn pa dovskolan sa fort som mojligt, och de hade bara plats till en med balte.
Tanken var att vi andra skulle aka imorgon, men det tar langre tid an beraknat att satta in balten i den andra bilen vi ska kora, och eftersom vi inte vagar aka utan balten efter att ha kant hur stor skillnad de gor, sa vantar vi nagra dagar till. Forslaget var lordag, men eftersom det ar den stora basaren har i Addis sista lordagen i varje manad, och det rakar vara just denna lordag, sa stannar vi en dag till och aker pa sondag. Jag har ju trots allt langtat efter den har basaren sa lange eftersom sa manga saker jag beundrat och fragat var de ar kopta kommer just fran den basaren, sa det ar latt vart att vanta en dag extra!

Dricker farskpressad juice varje dag nu nar vi ar i Addis. Finns inte i Nakamte sa man far ju passa pa. Har druckit i snitt tva per dag sen vi kom, och det ar sa gaaalet gott. Avocado, guava, mango, apelsin, papaya i en harlig blandning. For endast fem svenska kronor. Magiskt.

Har finns ju ganska manga svenska ungdomar pa Entoto, sa vi har ju alltid nat att gora. Uno-kvallar, stort urval av restauranger och en hel massa annat att hitta pa. Sa trakigt har vi anda inte, aven om jag saknar Nakamte lite nu, och det galet mycket lugnare tempot dar. Nar jag och Maria gick pa stan har i Addis, sa har vi fortfarande varit inne i vart Nakamte-tempo, vilket skiljer sig rejalt fran Addis-tempot. Undras om vi kommer ha samma tempo nar vi val ar hemma i Sverige igen... varning for kulturkrock.

Efter olyckan kanns inget langre, forutom en liten oro infor aterresan. Det har gatt bra att aka bil i Addis de senaste dagarna, men det ar ju sa annorlunda att aka pa landsvagen, och det kommer nog inte markas forran vi val sitter dar i bilen pa vag. Bavar lite for det, men min plan ar att vara trott sa jag kan sova sa mycket som mojligt av resan och slippa sitta och spanna mig och vara radd.

Ja det har var bara en liten uppdatering av laget, och nu maste jag ringa Maria och kolla sa hon kommit lyckligt fram till Nakamte, och beratta att jag inte dyker upp imorgon kvall som vantat. Hon lar inte bli forvanad att planerna andrats annu en gang.